top of page

Suédois

SVENSKDROPPAR EKO

Biofloral 350 ml

Original recept enligt Maria Treben med 59 bitter örter! 

Innehåll:  Theriac, Rabarber, rosmarin, gentiana, angelica, maskros, kronärtskocka, aloe, maria tistel.Innehåller Alkohol ej lämplig för barn och gravida.

Suédois 

MUNSPRAY

Örter/Propolis 

Biofloral 20 ml EKO

Svenskörtblandning med 51 örter (Theriac) och extrakt av Propolis  Innehåller alkohol, ekologiskt vin, ekologisk honung 

 

 

image_edited.jpg

Suédois

LINIMENT MED SVENSKDROPPAR

Biofloral 100 ml EKO

Innehåller 59 organiskt odlade svenskörter berikad med naturlig kisel från nässla.

Främjar flexibilitet och uppvärmning av muskler och leder.

Historien om Svens​kdroppar

Svenskdroppar kan spåras ända tillbaka till medeltiden. Originalreceptet togs fram av den schweiziske läkaren Paracelsus, som också var alkemist, naturfilosof och mystiker.

 Elixiret föll så småningom i glömska och först under 1600 –1700-tal kom den svenske läkaren Dr. Claus Samst över originalreceptet. Detta gick sedan i arv i Samst släkt och kan ha ändrats och skrivits om något under årens lopp. Samst själv sägs ha dött i en ridolycka 104 år gammal, vilket måste ha räknats till en otroligt hög ålder på den tiden! Hela hans släkt och familj levde enligt obekräftade källor långa och friska liv tack vare svenskdropparnas helande effekt.

Efter Dr Samsts död döptes elixiret om till Svenskdroppar och utöver receptet så efterlämnade han även en lista på 46 åkommor som elixiret sades bota. 

Denna mirakelmedicin fick återigen uppmärksamhet i modern tid, tack vare den österrikiska örtkännaren Maria Treben. Svenskdropparna sägs ha räddat livet på Maria då hon led av tyfus (eventuellt någon typ av salmonella) och hade varit sängliggande på sjukhus i 6 månader. En kvinna som hört talas om Marias sjukdomstillstånd besökte henne då med en flaska mörk och starkt doftande vätska som kvinnan själv hade haft stor nytta av vid sjukdom.

Paracelsus (1493–1541)

En av de största läkarna genom tiderna och oberoende forskare som utmanade förutfattade meningar, en stor visionär vars arbete ledde honom till ett föreskrivande tillvägagångssätt och som utövade homeopati och magnetism.

              Varje sjukdom återspeglar en obalans

mellan vår kropp och vår själ. 

Det gäller därför att hitta 

det botemedel som kan leda oss till vår sanna andliga natur,

 den enda sanna källan till helande. 

BIOFLORALS EKOLOGISKA ODLINGAR ligger på de vulkaniska kullarna i Auvergine i Frankrike. Dessa jordar är extremt rika på mineraler. Tillverkningen sker i miljö fri från elektromagnetisk påverkan.

bottom of page