top of page

Historien om Svenskdroppar

Svenskdroppar kan spåras ända tillbaka till medeltiden. Originalreceptet togs fram av den schweiziske läkaren Paracelsus, som också var alkemist, naturfilosof och mystiker.


Elixiret föll så småningom i glömska och först under 1600 –1700-tal kom den svenske läkaren Dr. Claus Samst över originalreceptet. Detta gick sedan i arv i Samst släkt och kan ha ändrats och skrivits om något under årens lopp. Samst själv sägs ha dött i en ridolycka 104 år gammal, vilket måste ha räknats till en otroligt hög ålder på den tiden! Hela hans släkt och familj levde enligt obekräftade källor långa och friska liv tack vare svenskdropparnas helande effekt.

Efter Dr Samsts död döptes elixiret om till Svenskdroppar och utöver receptet så efterlämnade han även en lista på 46 åkommor som elixiret sades bota.

Denna mirakelmedicin fick återigen uppmärksamhet i modern tid, tack vare den österrikiska örtkännaren Maria Treben. Svenskdropparna sägs ha räddat livet på Maria då hon led av tyfus (eventuellt någon typ av salmonella) och hade varit sängliggande på sjukhus i 6 månader. En kvinna som hört talas om Marias sjukdomstillstånd besökte henne då med en flaska mörk och starkt doftande vätska som kvinnan själv hade haft stor nytta av vid sjukdom.

Maria Treben

Är en känd österrikisk fytoterapeut, som på 1970-talet, efter att ha blivit räddad av Svenskdroppar, avslöjade receptet för detta mirakelelixir för allmänheten i sin bok "Hälsa ur Guds apotek"

Efter att ha blivit botad själv hoppades hon att kunna bidra till att rädda andra!


bottom of page